Je horizon verbreden

Verslag Netwerkcafé 30 April 2019

Wij willen alle bezoekers van ons Netwerkcafé bedanken voor hun aanwezigheid, iedere bezoeker kan zijn/haar bezoek aan ons Netwerkcafé als sollicitatieactiviteit in de werkmap van het UWV plaatsen.

Elke maand worden eerst even de nieuwtjes bekend gemaakt over wat er zoal op het gebied van werk zoeken is veranderd.

De presentatie was in handen van Anneke Muis d.m.v. een PowerPointpresentatie, met als onderwerp “Het verbreden van je horizon”. Wat kun je zoal gebruiken in het zoeken naar werk?

  1. Hoe sla ik mijn vleugels uit
  2. Een uitvlucht maken
  3. Voor jezelf opkomen
  4. Heden en verleden
  5. Wat zijn mijn tien mooist momenten

Tussendoor een filmpje over een arend, die laat zien waar zijn kracht ligt. Het beeld van een arend kun je vergelijken met een mens. Een arend geeft zijn jong een schop onder zijn kont om het nest te verlaten, dat geldt ook voor de mens, soms heb je een schop onder je kont nodig. Voor jezelf opkomen, vlieg je eigen route, je kunt je niet altijd klein houden, er zit veel meer in jou dan dat je tot nog toe hebt gedaan, je bent een verzameling van al je ervaringen. En zo heb ik een aantal punten aangegeven waar de bezoekers iets mee kunnen doen, waardoor zij hun horizon kunnen verbreden, de reacties waren lovend.

Gastspreker Alie Smit heeft naar aanleiding van haar bezoeken aan het Netwerkcafé veel geleerd, en is daardoor ook voor zich zelf begonnen. Ook Alie heeft haar vleugels uit geslagen en is nu voedingscoach. Mooi om te horen.
Middels een PowerPointpresentatie gaf Alie uitleg over gezonde voeding; het geeft een ruime aanvulling op je welzijn, mede op je gezondheid. Een goed gezond lichaam geeft je ruimte om in je werk goed te kunnen functioneren.
Er was veel belangstelling voor haar verhaal en uitleg, en er waren verschillende vragen. Prachtig gedaan door Alie.

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 28 mei 2019. Neem je cv en motivatiebrief mee! Tot dan.

Namens het Netwerkcafé

P&O Anneke Muis

Spread the love

Richard

"Ik concurreer niet, ik maak websites."