Met jouw motivatie de controle in eigen hand

Motivatie was duidelijk aanwezig in het Netwerkcafé Veendam van 25 februari 2014. Ondanks de vakantie kwamen er toch weer veel mensen naar deze maandelijkse bijeenkomst van en voor werkzoekenden. Wegens ziekte van onze voorzitter hield Anneke Muis dit keer de openingstoespraak. Binnenkort gaat de nieuwe talententraining weer van start en onze cursus, waarin onder andere het maken van een CV, sollicitatiebrief, elevatorpitch en het houden van een sollicitatiegesprek wordt behandeld. Meer informatie over deze cursussen vindt u onder het kopje “Talententraining” en “Netwerkcafé” op deze website.

Regisseer je leven

Jouw passie is jouw motivatie

Doel, drempels, kracht, aanpakFeiko Spieard gaf ons reden tot nadenken. Ben ik nog gemotiveerd, zoek ik nog wel goed, zit ik niet in een vicieuze cirkel? Blijf je doen wat je doet, dan zal je misschien altijd hetzelfde resultaat behouden. Erger je je ergens aan? Neem actie en blijf niet hangen in een situatie. Een leuk filmpje van Harry Jekkers “Ik hou van mij” gaf op een komische manier aan, hoe belangrijk het is in jezelf te geloven. Tot slot werd er een mooi voorbeeld gegeven van de Marokkaanse Elou Akhiat, die als Marokkaanse een wijnbar geopend heeft en daarvoor veel heeft moeten overwinnen.

Wees dus wie je bent en blijf dichtbij jezelf.

Gastspreker: Flexmen XS

Logo Flexmen XSOnze gastspreker deze maand was Dia Roukes van het uitzendbureau Flexmen XS uit Delfzijl. Ze gaf een verfrissende kijk op het uitzendleven en reikte tips aan, hoe je met een uitzendbureau moet omgaan en wat er van een werkzoekende verwacht wordt. Achteraf kwamen veel vragen uit de zaal. We hadden waarschijnlijk nog een uur kunnen doorgaan, maar door tijdgebrek moesten we er op een gegeven moment wel een eind aan breien.

Ideeën voor het Netwerkcafé Veendam

Tot slot werden er tips en thema’s voor het Netwerkcafé van maart gevraagd. Veel mensen hebben ideeën ingeleverd, waar we de komende vergadering serieus naar zullen kijken. Natuurlijk kunnen ideeën en reacties ook worden doorgegeven via onze contactformulier, Facebookpagina of mail.

Zowel Feiko als Dia hebben de bezoekers op de juiste manier weten te motiveren. We ontvingen achteraf veel complimenten over het programma en mensen verlieten het Sportplein met een “tsjakka” gevoel. We hopen 25 maart net zo’n stimulerend programma te kunnen neerzetten!

Spread the love

Richard

"Ik concurreer niet, ik maak websites."