Netwerkcafé

Het Netwerkcafé Veendam is een netwerkcafé van en voor werkzoekenden, met iedere maand interessante en uitdagende programma’s voor werkzoekenden, om de positie op de arbeidsmarkt te vergroten.

Wat doet het Netwerkcafé Veendam

Netwerkcafé voor jong en oud

Om u, omdat u voor de eerste keer het Netwerkcafé Veendam bezoekt, enigszins wegwijs te maken hebben we een aantal punten op een rij gezet.

Het Netwerkcafé Veendam wordt sinds december 2010, van en voor werkzoekenden, georganiseerd. Voor die tijd hield het UWV maandelijks een netwerkcafé. Vanwege de kosten heeft het UWV besloten om hiermee te stoppen. Een netwerkgroep heeft die taak van het UWV overgenomen. Wij hebben via het UWV een cursus mogen volgen, om zo wegwijs te worden in het vinden van een baan.

Uitgangspunten om dit Netwerkcafé te organiseren waren en zijn (nog steeds):

 • Weerbaarder maken van werkzoekenden
 • Lage drempel; dit betekent dat iedereen welkom is
 • Werkgevers en uitzendbureaus de voordelen van de werknemer te laten ontdekken
Op basis van deze uitgangspunten wordt dit Netwerkcafé gehouden.

 • Een moment onder gelijkgestemden te zijn
 • Onderling ervaringen uit te wisselen
 • Vacatures aan te bieden

In principe bestaat het uur Netwerkcafé uit 20 minuten behandelen van een thema, de volgende 20 minuten een activiteit of gespreksgroepen, en tenslotte 20 minuten vacatures, netwerken en ervaringen uitwisselen.

Het organisatieteam probeert om elke keer een interessant en uitdagend programma te maken. Het is echter van belang dat u, als werkzoekende, zoveel mogelijk het initiatief neemt op momenten dat dit mogelijk is. Want uiteindelijk moet u zelf de brief schrijven en hopelijk, het sollicitatiegesprek voeren. Wij kunnen u handvatten aanreiken en dat trachten we zo gevarieerd mogelijk te doen.

Het Netwerkcafé Veendam wordt elke laatste dinsdag van de maand, uitgezonderd juli en augustus, gehouden in theater vanBeresteyn te Veendam. Via de mail wordt de uitnodiging en flyer van de netwerkbijeenkomst op tijd naar u toe gezonden.

Voor wie is het Netwerkcafé Veendam?

Het Netwerkcafé is voor iedereen die in een gezellige sfeer andere werkzoekenden wil ontmoeten om:

 • kennis en ervaring op het gebied van werk zoeken uit te wisselen
 • netwerken te delen en te koppelen
 • jezelf en de ander op deze manier verder te helpen
 • deel te nemen aan workshops en andere activiteiten

Waarom het Netwerkcafé Veendam?

 • omdat 70% van alle vacatures via netwerken wordt ingevuld
 • twee (of meer) weten meer dan een
 • af en toe heb je een beetje hulp/steun nodig

Wat vindt u van het Netwerkcafé Veendam?

Het Netwerkcafé Veendam is een netwerkcafé van en voor werkzoekenden.Het Netwerkcafé Veendam is een netwerkcafé van en voor werkzoekenden. Wij als netwerkteam vinden het belangrijk om te weten wat u van het netwerkcafé vindt.

Heeft u ideeën, suggesties, of onderwerpen die u (meer) onder de aandacht wilt hebben? Het kan bijvoorbeeld gaan over wet- en regelgeving op het gebied van werk en inkomen, het UWV, uitzendbureaus, detachering, solliciteren… Geef ze aan ons door, zodat wij ermee aan de slag kunnen. U kunt hiervoor gebruik maken van het onderstaande contactformulier.

Uw naam

Uw e-mail

Uw bericht

Wij houden niet van spam. Daarom vragen wij u om een vinkje te plaatsen voor "Ik ben geen robot".

Spread the love