Netwerken tijdens het Kerstnetwerkcafé

Netwerken was het belangrijkste element tijdens de laatste netwerkbijeenkomst in 2016. We hebben teruggeblikt op de thema’s van het afgelopen jaar en keken alvast vooruit naar de onderwerpen voor de komende maanden.

Werk zoeken heeft veel facetten. Of het nu gaat om de zoektocht naar een nieuwe werkgever, een nieuw vakgebied, of misschien voor jezelf beginnen. In alle gevallen verdienen je cv, je elevatorpitch en je sollicitatiebrief alle aandacht.

Maar we kijken ook naar wet- en regelgeving. Veel zaken zijn bij werkzoekenden niet bekend. Bovendien zijn er tussen de diverse gemeenten onderling ook (grote) verschillen.

Ideeën voor 2017

Het netwerkteam heeft onderwerpen verzameld die handvatten aanreiken om antwoord te krijgen op veel vragen en om onbekende zaken aan het licht te brengen. Mogelijke onderwerpen voor 2017:

  • Wat zou jouw rol kunnen zijn in een sollicitatiegesprek?
  • Uitleg regels omtrent wet- en regelgeving uitkeringen
  • Jezelf focussen op de baan die bij je past
  • Een presentatie van FNV
  • Netwerkplannen maken
  • De kracht van je lichaamstaal
  • Durf te vragen
  • Voor jezelf beginnen

Ook proberen we wat meer gastsprekers uit te nodigen die specifieker ingaan op bepaalde onderwerpen.
Heb je als werkzoekende zelf ideeën? Laat het ons weten!

In 2017 starten we weer met de talententraining. Hiervoor zoeken wij mensen die het leuk vinden om mensen te helpen hun talenten te doen ontdekken en te ontplooien.

Netwerken

De kernactiviteit van het Netwerkcafé Veendam is netwerken. In deze kerstnetwerkcafé was hiervoor volop gelegenheid. Onder het genot van koffie en zelfgemaakte hapjes konden we met elkaar bijpraten, ervaringen uitwisselen, ideeën opdoen en onze jaarlijkse enquête invullen. Een gezellige gelegenheid die wij in 2015 voor het eerst hebben georganiseerd en goed in de smaak viel.

Bezoekers komen uit de gemeente Veendam en omliggende gemeenten zoals Oldambt, Midden-Groningen, Bellingwedde, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde. Dit initiatief van en voor werkzoekenden ervaren bezoekers als zeer positief; men gaat vaak weer met een beter gevoel naar huis. Voor de organisatoren reden te meer om ook in het nieuwe jaar door te gaan met de netwerkbijeenkomsten van en voor werkzoekenden.

Spread the love

Richard

"Ik concurreer niet, ik maak websites."