Terugblik en vooruitkijken

Verslag van de netwerkbijeenkomst op 30 januari 2018

Het was weer een gezellige bijeenkomst met een leuke sfeer.
We zijn eerst even teruggekomen op onze bijeenkomst van november 2017. Op de bijeenkomst van 27 november hadden wij gevraagd om op te schrijven wie wat voor baan zoekt. Twaalf personen hebben hierop antwoord gegeven, 23 personen hebben niets opgeschreven. We hebben besloten om met deze twaalf mensen aan de slag te gaan met het benaderen van bedrijven.

Nieuwsberichten en actualiteiten

Bedrijven die zich gaan vestigen, in onze regio. Waaronder doorstart Aldel te Delfzijl met 90 banen in het vooruitzicht.
Twents metaalbedrijf (Waldraad fabriek) Merkensteijn gaat zich vestigen in de Eemshaven, met 275 banen op het gebied van techniek, ICT, administratie etc.
Een technische studie, deze bieden meer kans op de arbeidsmarkt.
Door automatisering lopen de banen voor secretarieel werk sterk achteruit.
Volgens de rekenkamer bieden Gemeenten en UWV niet altijd de juiste hulp.
Vraag personeel Webwinkel is toegenomen.
Nieuws: Te lezen in standaard NL.
Het doel is om 45 plussers aan het werk te helpen, heeft de regering besloten, om met ingang van 2018 weer geld € 2500 ter beschikking te stellen om je om te scholen. Informatie te verkrijgen bij het UWV.

PowerPoint: Meetup vooruit blikken op 2018, Met een rugzak: met bagage door het leven. Te vinden op YouTube (Dagboek met een hartje) De moeite waard om te bekijken, een rugzak wat doe je ermee, er zit een dagboek in. Een lijst met al je kwaliteiten en functie-eisen en ervaringen. Ook een agenda dan ben je zeker dat je alles bij je hebt wat nodig is voor een sollicitatie.

Op naar de volgende bijeenkomst op 27 februari!

Spread the love

Richard

"Ik concurreer niet, ik maak websites."